Mee met de les, maar ook met de rest dankzij Bednet en ClassContact

Wat is de Eerste Rij?

De Eerste Rij is een initiatief van de Koninklijke Belgische Voetbalbond in samenwerking met Bednet (NL) en ClassContact (FR). Zij zorgen ervoor dat kinderen die om gezondheidsredenen niet naar school kunnen, niet buitenspel staan. Door een ingenieus digitaal onderwijssysteem, kunnen zij op afstand de les volgen. Zo zorgen ze ervoor dat zieke kinderen mee zijn met de les én al de rest.

En die rest, dat is ook belangrijk. Daarom is er nu de Eerste Rij. Op deze website kunnen deze kinderen op een unieke manier de training van de Rode Duivels volgen. Rode Duivels Axel Witsel, Michy Batsuayi, Youri Tielemans en Simon Mignolet zullen namelijk een camera dragen op de borst. Zo zitten deze kinderen op de voorste rij. En dat in hun eigen zetel!

Bovendien volgt ook Eden Hazard de training mee vanuit zijn zetel. Hij kreeg onlangs corona en kan dus niet fysiek op de training aanwezig zijn. Op deze manier kan hij er toch bij zijn.

Bednet en ClassContact zijn erg blij met de actie.  Mathieu Tallon, directeur bij Bednet, vertelt:

“Dit initiatief zorgt ervoor dat ouders en kinderen de weg naar Bednet en ClassContact vinden. Onder meer door COVID-19 moeten steeds meer kwetsbare kinderen en jongeren van thuis uit les volgen. Zo zijn er dit najaar 62% meer aanvragen dan vorig jaar. We doen dan ook graag een warme oproep om ons te steunen. Het is belangrijk dat elk kind dat er recht op heeft, gebruik kan maken van onze gratis dienstverlening.”

Wat doen Bednet en ClassContact?

Bednet en ClassContact zorgen ervoor dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze hun vrienden zien.

Ze verbinden het zieke kind live met zijn of haar eigen klas: de klas ziet het kind op het computerscherm achteraan in de klas. Via een camera die het kind kan besturen kan het kind de lessen volgen en/of met zijn klasgenoten praten.

De kinderen krijgen zo echt het gevoel mee in de klas te zitten.

Bovendien gaan 9 op 10 over naar het volgende jaar zonder te dubbelen. 

Belangrijk om te weten is ook dat Bednet en Class Contact gratis zijn voor ouders en school.

Meer weten? Kijk dan hier www.bednet.be of hier www.classcontact.be

Waarom de Rode Duivels?

In 2018 kozen de Rode Duivels ervoor om ambassadeur te worden van Bednet en ClassContact. Ze kozen zelf voor dit sociale partnerschap en hebben de afgelopen tijd deze organisaties mee in de kijker gezet via hun communicatie. Met de actie #Frontrow sluiten ze dit mooie partnerschap af.

 Eden Hazard, kapitein Belgian Red Devils:

“We kijken er met de hele groep naar uit om ons in te zetten voor alle zieke kinderen in België. Het is super dat organisaties zoals Bednet en Class Contact ervoor zorgen dat zij toch nog in contact blijven met hun klasgenoten en leerkrachten!”